Πολιτική Απορρήτου

 

Η Michelin δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και για την υιοθέτηση μια ξεκάθαρης και διαφανούς προσέγγισης αναφορικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε και τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε. Η συγκεκριμένη πολιτική επεξηγεί τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε όταν χρησιμοποιείτε τον διαδικτυακό μας τόπο (‘website’) ή τις ψηφιακές μας υπηρεσίες.

 

H πολιτική διέπει την χρήση από εσάς του makemyday.michelin.gr. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την πολιτική αυτή ώστε να κατανοήσετε την προσέγγισή και τις πρακτικές μας αναφορικά με τις προσωπικές σας πληροφορίες και τον τρόπο που θα τις χειριστούμε στο πλαίσιο των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε.

 

Ποιοι είμαστε και πως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Άλλες πολιτικές που θα πρέπει να διαβάσετε

Πληροφορίες που ενδεχομένως θα συλλέξουμε από εσάς

Επικοινωνίες προώθησης (marketing)

Που αποθηκεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες

Γνωστοποίηση των προσωπικών σας πληροφοριών

Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας πληροφοριών

Τα δικαιώματά σας σύμφωνα με την νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οι εναλλακτικές σας εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας

Σχετικά με την Ασφάλεια των Δεδομένων

Τροποποιήσεις στην Πολιτική Απορρήτου μας

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ Α.Ε.Β.Ε. (στο εξής “Michelin”), μία εταιρεία που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο, με ΑΦΜ 094077170/ ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών και καταχωρημένη στο ΓΕΜΗ με αρ. 000312401000, με έδρα στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Τζαβέλλα και αρ. 1-3,  ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του makemyday.michelin.gr.

Έχετε τις ακόλουθες εναλλακτικές εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

  • Μπορείτε να μας στείλετε email στο dataprivacy_EUC@michelin.com
  • Μπορείτε να μας απευθύνετε επιστολή με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ Α.Ε.Β.Ε., Τζαβέλλα 1-3, 152 31 Χαλάνδρι Αττικής 

 

ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Παρόλο που η παρούσα Πολιτική Απορρήτου συμπεριλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με το πως συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες μέσω των websites μας, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε επίσης και τις πληροφορίες που βρίσκονται και σε άλλα σημεία: makemyday.michelin.gr/legal/privacy-policy

 

α. Πρόσθετες πολιτικές απορρήτου

Το παρόν κείμενο αποτελεί την βασική πολική ασφαλείας για την χρήση του makemyday.michelin.gr. Παρόλ’ αυτά, επιπλέον πληροφορίες μπορεί να ενσωματώνονται σε πολιτικές απορρήτου ή σε πεδία περί απορρήτου για συγκεκριμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή καμπάνιες. Παρακαλούμε πολύ να διαβάζετε τις πολιτικές αυτές όταν εγγράφεστε ή αιτείστε αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

 

β. Η πολιτική μας για τα cookies

Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να συλλέγονται πληροφορίες μέσω cookies για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους χρήστες της ιστοσελίδας μας και των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών αυτών. Έχουμε μία ξεχωριστή πολιτική για τα Cookies στην οποία επεξηγούμε πώς χρησιμοποιούμε τα cookies και τους σκοπούς για τους οποίους τα χρησιμοποιούμε. Παρακαλούμε ενημερωθείτε για την Πολιτική μας για τα Cookies εδώ.

 

γ. Νομική Γνωστοποίηση

Η Νομική μας Γνωστοποίηση σας ενημερώνει για τους όρους χρήσης του makemyday.michelin.gr και θα πρέπει να διαβάζεται μαζί με αυτή την Πολιτική Ασφάλειας. Μπορείτε να διαβάζετε την Νομική Γνωστοποίησης εδώ.

 

δ. Συνδεδεμένες πλατφόρμες

Το website μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους (links) από και προς διαδικτυακούς τόπους (websites) και ψηφιακές πλατφόρμες συνεργαζόμενων δικτύων, διαφημιστών μας, συνδεδεμένων με εμάς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο προς οποιοδήποτε website από αυτά, λάβετε υπ’ όψιν ότι αυτά διέπονται από τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και δεν φέρουμε ούτε αποδεχόμαστε οποιαδήποτε ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τις πολιτικές αυτές πριν υποβάλλετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία σε αυτές τις ιστοσελίδες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

Στην παράγραφο αυτή προσδιορίζεται:

  • Ο τρόπος που συλλέγουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες
  • Οι κατηγορίες των δεδομένων που συλλέγουμε
  • Η περιγραφή του τρόπου με τον οποίον σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει
  • την νόμιμη βάση για την επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέξαμε
  • το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, και
  • τις ειδικές κατηγορίες δεδομένων

Προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από την Michelin ως Υπευθύνου Επεξεργασίας

 

Δεδομένα που συλλέγονται

  • Δεδομένα πελατών ως μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Michelin
  • Εάν εγγραφείτε στο portal θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό όπου θα σας ζητήσουμε πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να σας ταυτοποιήσουμε και να παρέχουμε την υπηρεσία (“Δεδομένα ΄Λογαριασμού”)
  • Εάν εγγραφείτε τις προσφορές της Michelin που παρέχονται μέσω του website (“Δεδομένα Προώθησης”)
  • Αποθήκευση της δραστηριότητας σύνδεσης του πελάτη
  • Οι πληροφορίες που μας στέλνεις ως απάντηση σε έρευνα, συμπλήρωση ερωτηματολογίων ή υποβολή ενημέρωσης ή σχολίων (“Δεδομένα Έρευνας”)
  • Εάν μας ζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες μέσω της εγγραφής σας για να λαμβάνετε newsletters ή επικοινωνίες marketing (“Δεδομένα Marketing”)
  • Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της εφαρμογής chat του website
  • Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών.

 

Σκοπός/Δράση

  • Διαχείριση πελατειακής/ εν δυνάμει σχέσης.
  • Τα δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας προκειμένου να σας επιτρέψουν να έχετε πρόσβαση στο portal, για την διαχείριση δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων, να σας παρασχεθεί το ιστορικό της χρήσης του λογαριασμού, να γίνεται επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμά μέσω του website και να τηρούνται αντίγραφα ασφαλείας (back-ups) των υπηρεσιών μας.

  • Τα δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας προκειμένου να σας επιτρέψουν να επωφεληθείτε από τις προωθητικές ενέργειες και να επιτρέψουν την Michelin να διαχειριστεί την εγγραφή σας, να επαληθεύσει το δικαίωμά σας και την αίτηση για την προωθητική ενέργεια και σε περίπτωση επάθλου, να σας απονείμει το έπαθλο.

  • Αρχεία ιχνηλάτησης (traceability logs) των ενεργειών των χρηστών των πελατών, ερμηνεία των ενεργειών meaning ιχνηλασίας των χρηστών προκειμένου να επαληθευτεί η πληροφορία στο website, ανταπόκριση σε αιτήματα και αξιώσεις (π.χ. εάν ένας χρήστης επιχειρεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό).

  • Διαχείριση ερευνών, προγράμματα ικανοποίησης πελατών ή βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ανταποκρίσεις σε έρευνες και ερωτηματολόγια είναι ανώνυμες και συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα για στατιστικούς λόγους μόνο. Σε άλλη περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε όταν γίνει η συλλογή των πληροφοριών.

  • Διαχείριση εμπορικών επικοινωνιών (Εάν μας έχετε ζητήσετε ή δεν έχετε φέρει αντίρρηση, κατά περίπτωση). Πραγματοποίηση αναλύσεων κοινού και στατιστικών, επικαιροποίηση καταλόγων ενστάσεων ένα έχετε ζητήσει να μην επικοινωνούμε μαζί σας.

  • Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να επιλύσουν αξιώσεις ή αιτήματά σας. 

  • Βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

 

Είδος δεδομένων

  • Στοιχεία επαφών Πελατών/ εν δυνάμει, επαγγελματικά δεδομένα, συναλλαγή, χρώση και πληρωμή. 
  • Τα δεδομένα Λογαριασμού θα περιλαμβάνουν το πλήρες όνομά σας, την διεύθυνση e-mail, τον αριθμό τηλεφώνου και το password.
  • Τα Δεδομένα Προώθησης θα περιέχουν τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να χορηγηθεί η προώθηση (π.χ. στην περίπτωση του Guarantee Plus ή επάθλων οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, επιπροσθέτως των Δεδομένων Λογαριασμού, την διεύθυνσή σας, λεπτομέρειες αναφορικά με το όχημά σας, την ηλικία, την εθνικότητα).
  • Οι δραστηριότητες που εντοπίστηκαν αποτελούν τα βήματα ταυτοποίησης και οι ενέργειες υπό την ρητή εγγραφή του χρήστη.

  • Όνομα και διεύθυνση e-mail

  • Όνομα, διεύθυνση e-mail, τηλέφωνο

  • Μπορεί να χρειαστούμε το όνομα και το e-mail σας προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας ως χρήστη και άλλες πληροφορίες που ανάλογα με τα αιτήματα και τις αξιώσεις σας (π.χ. ταυτοποίηση του οχήματός σας, διεύθυνση παράδοσης, πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγησή).

  • Δεδομένα χρήσης των παρεχομένων υπηρεσιών

 

Νόμιμη βάση επεξεργασίας

  • Ενέργειες με σκοπό την σύναψη σύμβασης με την Michelin για την παροχή των αιτούμενων προϊόντων και υπηρεσιών
  • Η εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ μας για την παροχή της υπηρεσίας αποτελεί νόμιμη βάση για την επεξεργασία των Δεδομένων Λογαριασμού

  • Η εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ μας για την παροχή της υπηρεσίας/προσφοράς αποτελεί την νόμιμη βάση για την επεξεργασία των Δεδομένων Προώθησης

  • Έννομο συμφέρον του Υπευθύνου Επεξεργασίας

  • Η νόμιμη βάση της επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον της Michelin και η εκπληρώνει μία έννομη υποχρέωση εάν έχετε εκφράσει την επιθυμία να σταματήσει την λήψη μηνυμάτων για εμπορική προώθηση

  • Η νόμιμη βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η συγκατάθεσή σας όταν εγγραφήκατε, και η συμμόρφωση με τη νόμιμη υποχρέωση εάν έχετε εκφράσει την επιθυμία να μη λαμβάνεται πλέον μηνύματα εμπορικής προώθησης. Όσον αφορά στην ανάλυση και τα στατιστικά, η νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον της Michelin

  • Η νόμιμη βάση για την επεξεργασία είναι το έννομο συμφέρον της Michelin για την επίλυση αξιώσεων/ ερωτημάτων

  • Η νόμιμη βάση για την επεξεργασία είναι το έννομο συμφέρον της Michelin για την βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της

 

Περίοδος διατήρησης

  • Η διάρκεια της περιόδου διατήρησης εξαρτάται από την φύση των δεδομένων έως την απόλυτη διαγραφή ενός λογαριασμού. Η αποθήκευση θα είναι απαραίτητη τουλάχιστον κατά το διάστημα (α) της χρήσης του website από τον Πελάτη, (β) της διάρκειας της εμπορικής σχέσης με τον πελάτη, (γ) νομικών διαδικασιών και επίλυση διαφορών και σε συμμόρφωση με τη νόμιμη περίοδό διατήρησης (π.χ. για λόγους φορολογικής αρχειοθέτησης), οποιοδήποτε είναι μακρύτερο.
  • Τα Δεδομένα Λογαριασμού μπορούν να διατηρηθούν για όσο χρόνο ο χρήστης είναι εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιεί το website.
  • Τα Δεδομένα Προώθησης μπορούν να διατηρηθούν (α) για τη διάρκεια της διαθεσιμότητας της παροχής, (β) για την περίοδο κατά την οποία είστε εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιήσετε το website, (γ) για 10 χρόνια μετά την λήξη της προσφοράς ως άμυνα έναντι αξιώσεων, (δ) έως την λήξη άλλης νόμιμης παραγραφής ή έννομης υποχρέωσης, οποιοδήποτε επέλθει αργότερα.
  • 3 μήνες
  • Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας για μέγιστο χρόνο 3 ετών μετά την τελευταία επικοινωνία.
  • Θα διατηρούμε τα Δεδομένα Marketing για μέγιστο διάστημα 3 ετών μετά την τελευταία επικοινωνία ή μέχρις ότου ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας.

  • Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διευθέτησης των αξιώσεων.

  • Οι πληροφορίες θα συγκεντρωθούν και θα ανωνυμοποιηθούν ακολούθως

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όταν μας παρέχετε πληροφορίες (για παράδειγμα, τις πληροφορίες που αναφέρονται στις ανωτέρω περιπτώσεις), σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σας ζητήσουμε να μας παρέχετε πρόσθετες πληροφορίες οικειοθελώς. Αυτές οι πληροφορίες προσδιορίζονται ως προαιρετικές και χρησιμοποιούνται για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα τους πελάτες και να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτούς και σε εσάς.

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επίσης, συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε συγκεντρωτικά δεδομένα, όπως στατιστικά ή δημογραφικά δεδομένα ("Συγκεντρωτικά δεδομένα"). Τα Συγκεντρωτικά Δεδομένα μπορούν να προέρχονται από τις προσωπικές σας πληροφορίες, αλλά ποτέ δεν θα αποκαλύψουμε την ταυτότητά σας, με οποιονδήποτε τρόπο. Για παράδειγμα, μπορούμε να συνδυάσουμε τα Δεδομένα Χρήσης και Συσκευής για να υπολογίσουμε το ποσοστό των χρηστών του ιστοτόπου που έχουν πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία του. Τα συγκεντρωτικά δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο για δικούς μας σκοπούς.

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Παρόλο που δεν ζητάμε ευαίσθητα δεδομένα, υπάρχουν τμήματα στον ιστότοπο μας όπου μπορείτε να υποβάλετε πρόσθετες πληροφορίες, για παράδειγμα όταν υποβάλλετε μια ερώτηση στο chat room μας. Αν υποβάλλετε πληροφορίες σε αυτές τις ενότητες ελεύθερης προσθήκης κειμένου, υποβάλετε μόνο τις πληροφορίες που νιώθετε άνετα να παρέχετε και πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να αποτελούν ευαίσθητες πληροφορίες. Εάν υποβάλλετε σχόλια ή κριτικές για τον  ιστότοπό μας, μην ξεχνάτε ότι αυτές τις πληροφορίες θα τις δουν και άλλοι χρήστες του ιστότοπου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ MARKETING

Θα λαμβάνετε μόνο επικοινωνίες μάρκετινγκ ή ενημερωτικά δελτία από εμάς εάν (i) το ζητήσετε, (ii) είστε ήδη ένας από τους πελάτες μας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η επικοινωνία αυτή σχετίζεται με παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες ή αν (iii) η επικοινωνία αυτή σχετίζεται με την επαγγελματική σας δραστηριότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο ή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχετε, γενικά το όνομα και τη διεύθυνση email σας.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να διαγραφείτε ή να σταματήσετε όλες τις επικοινωνίες άμεσου μάρκετινγκ από εμάς ανά πάσα στιγμή είτε

(i)   κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος κάθε επικοινωνίας μάρκετινγκ που σας στέλνουμε, ή

(ii) επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email ή ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται σε αυτήν την ενημέρωση.

Γενικά θα σας απευθύνουμε επικοινωνίες μάρκετινγκ μέχρι να αποφασίσετε να διαγραφείτε από διαδικασία τη λήψης τους. Ωστόσο, εάν δεν επικοινωνήσετε μαζί μας ή εάν διαπιστώνουμε ότι δεν έχετε ανοίξει τα μηνύματά μας για περίοδο 3 ετών, θα διαγράψουμε τα στοιχεία σας από τη βάση δεδομένων μας. Έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε ελεύθερα ξανά ανά πάσα στιγμή.

 

ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλες οι πληροφορίες που μας στέλνετε, αποθηκεύονται σε ασφαλείς servers στον ΕΟΧ. Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας εκτός ΕΟΧ. Σε αυτή την περίπτωση:

  • Θα διαβιβάσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο σε χώρες που έχει θεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας για προσωπικές πληροφορίες,
  • σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών, μπορούμε να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα συμβόλαια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα οποία εξασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο προστασίας που υφίσταται στην Ευρώπη, ή
  • σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε παρόχους που εδρεύουν στις ΗΠΑ μπορούμε να διαβιβάσουμε δεδομένα σε αυτούς εάν είναι μέρη Ασπίδας Προστασίας (Privacy Shield) που απαιτεί να παρέχουν στα προσωπικά δεδομένα που διαμοιράζονται μεταξύ Ευρώπης και Η.Π.Α. παρόμοια προστασία

 

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαβιβαστούν μόνο στα πρόσωπα που απαιτείται να τα γνωρίζουν για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ως ακολούθως:

 

  • Εντός του Ομίλου Michelin - Μπορεί να γνωστοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε οποιοδήποτε μέλος του ομίλου, το οποίο σημαίνει τις θυγατρικές μας, την τελική μητρική εταιρεία του ομίλου και τις συνδεόμενες με αυτήν, στο βαθμό που είναι απαραίτητο για σκοπούς ίδιους με αυτούς της κατ’ αρχήν επεξεργασίας όπως προσδιορίζεται στην παρούσα.

 

  • Σε Παρόχους Υπηρεσιών - Η Michelin μπορεί να διαβιβάσει τις προσωπικές σας πληροφορίες σε επιλεγμένους παρόχους υπηρεσιών, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιεί η Michelin προκειμένου να επεξεργαστεί το αίτημά σας ή να σας παρέχει υπηρεσίες. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και παρέχουν διαχείριση προγράμματος (π.χ. Advanced Ideas Studio S.R.L. (Ideologiq) και οι συνεργάτες που διαχειρίζονται το Warranty Plus program, που παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες διαχείρισης που σχετίζονται με το website, Facebook μέσω της δυνατότητας chat στο website), την παράδοση προϊόντων (π.χ. σε περίπτωση προωθητικών ενεργειών ή διαγωνισμών που αφορούν αντικείμενα), υπηρεσίες διαχείρισης ΙΤ και συστήματος, όπως υπηρεσίες φιλοξενίας και email)

 

Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν νόμιμη υποχρέωση να διατηρούν τις προσωπικές πληροφορίες που ενδεχομένως λαμβάνουν εμπιστευτικές και ασφαλείς και να χρησιμοποιούν τις προσωπικές σας πληροφορίες με βάση τις οδηγίες μας και μόνο.

Μπορούμε να διαβιβάσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτα μέρη:

(i)   Για νόμιμους λόγους 

Εάν έχουμε την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε ή να διαβιβάσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες προκειμένου να συμμορφωθούμε με οποιαδήποτε νόμιμη υποχρέωση ή προκειμένου να επιβάλλουμε ή να εκτελέσουμε τους όρους και προϋποθέσεις μας ή άλλες συμφωνίες, ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, την περιουσία ή την ασφάλεια του Ομίλου Michelin, των πελατών ή τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό και στο βαθμό που είναι απαραίτητο, αποστέλλουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε εξωτερικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί με το καθήκον εμπιστευτικότητας.

(ii)  Με βάση τη συγκατάθεσή σας

Τρίτοι μπορούν να συλλέξουν τις προσωπικές σας πληροφορίες από την ιστοσελίδα μας, τα προϊόντα μας ή τις υπηρεσίες μας μέσω των cookies ή άλλων συναφών τεχνολογιών, προκειμένου, για παράδειγμα να παρέχουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις ή για να ορίσουμε τις προτιμήσεις στο προφίλ σας. Τα cookies αυτά τα επεξεργάζονται πάντα με βάση την Πολιτική μας για τα Cookies.

Η Michelin είναι ένας διεθνής όμιλος με βάσεις δεδομένων στις διάφορες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η Michelin ενδέχεται να υποχρεούται να μεταφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα εντός του ομίλου σε μία από τις βάσεις δεδομένων της ή σ’ έναν από τους εξωτερικούς εταίρους της που βρίσκεται σε άλλη χώρα εκτός από τη δική σας.

Δεδομένου ότι το επίπεδο προστασίας δεδομένων ποικίλλει από χώρα σε χώρα, δεν θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε εταιρείες του ομίλου Michelin ή σε τρίτες εταιρείες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνον εφόσον αυτές προσφέρουν το ίδιο επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων με τη Michelin.

Για τις διαβιβάσεις εντός του ομίλου Michelin, η εταιρεία έχει θεσπίσει εσωτερικούς κανόνες που διέπουν τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Κάνοντας κλικ στους "Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες" (BCR), μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους κανόνες.

Οι διαβιβάσεις δεδομένων εκτός του ομίλου διέπονται είτε από τους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες (BCR) του υπεργολάβου είτε από συμβάσεις που περιέχουν ρήτρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προμηθευτές εγκατεστημένους εκτός της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί παρόμοιο επίπεδο προστασίας με τη δική σας χώρα.

 

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εξ ορισμού, δεν διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για περισσότερο από ό,τι απαιτείται για τους σκοπούς για τους οποίους τις συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης οποιωνδήποτε νομικών, λογιστικών υποχρεώσεων ή υποχρεώσεων ελέγχου. Για να λάβετε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία, ανατρέξτε στην παράγραφο Πληροφορίες που ενδεχομένως συλλέγουμε από εσάς ανωτέρω.

Για να προσδιορίσουμε την κατάλληλη περίοδο για τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων, λαμβάνουμε υπόψη την ποσότητα, τη φύση και τον βαθμό ευαισθησίας των προσωπικών δεδομένων, τον ενδεχόμενο κίνδυνο μη βλάβης λόω μη εξουσιοδοτημένης δημοσιοποίησης ή χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, την πιθανότητα να επιδιώξουμε τους σκοπούς αυτούς με άλλους τρόπους και τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας: για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το δικαίωμά σας για διαγραφή παρακάτω.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε να ανωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (ώστε να μην μπορούν να συσχετιστούν με εσάς) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες επ’ αόριστον και χωρίς να σας ενημερώσουμε περαιτέρω.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η νομοθεσία για την προστασία δεδομένων σας παρέχει ορισμένα δικαιώματα αναφορικά με την επεξεργασία των πληροφοριών σας. Αυτά είναι:

  • Το δικαίωμα ενημέρωσης
  • Το δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες σας
  • Το δικαίωμα διόρθωσης των πληροφοριών σας
  • Το δικαίωμα διαγραφής των πληροφοριών σας
  • Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
  • Το δικαίωμα στην φορητότητα
  • Το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία

 

α. Το δικαίωμα ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανόμενης πληροφόρησης για το ποιοι είμαστε, πως χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες και τα δικαιώματά σας σε σχέση με τις προσωπικές σας πληροφορίες, Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε αυτήν την πολιτική απορρήτου.

 

β. Το δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες σας

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που έχουμε για εσάς. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν οι πληροφορίες σας είναι αντικείμενο επεξεργασίας ή όχι και να σας παρέχουμε πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.

 

γ. Το δικαίωμα να διορθώσετε τις πληροφορίες σας

Εάν οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι ανακριβείς ή ελλιπείς έχετε το δικαίωμα να τις διορθώσετε και να τις επικαιροποιήσετε. Εάν έχουμε κοινοποιήσει τις πληροφορίες σας σε οποιαδήποτε τρίτα μέρη, εφόσον είναι δυνατόν θα τους ενημερώσουμε για οποιεσδήποτε επικαιροποιήσεις που θα παρέχετε σε εμάς. Μπορείτε να επικαιροποιήσετε τις προσωπικές πληροφορίες που τηρούμε για εσάς επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τις μεθόδους επικοινωνίας που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

 

δ. Το δικαίωμα διαγραφής των πληροφοριών

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας πληροφοριών. Υπό περιορισμένες συνθήκες μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή των προσωπικών σας πληροφοριών, και αυτές περιλαμβάνουν την περίπτωση που οι πληροφορίες δεν είναι πια απαραίτητες σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο αρχικά είχαν συλλεγεί ή υπαχθεί σε επεξεργασία και σε περίπτωση που έχετε ανακαλέσει την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία. Εάν επιθυμείτε περαιτέρω πληροφορίες για το δικαίωμά σας για διαγραφή μπορείτε να μας ρωτήσετε.

 

ε. Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα επίσης να αποκλείσετε ή να εμποδίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών. Εάν μας ζητήσετε να αποκλείσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες, θα σταματήσουμε κάθε περαιτέρω επεξεργασία.

 

στ. Το δικαίωμα στην φορητότητα των δεδομένων

Εάν θέλετε να μεταφέρετε ή να διαβιβάσετε τις προσωπικές πληροφορίες σε άλλον πάροχο υπηρεσιών, έχετε το δικαίωμα να μεταφέρετε τις πληροφορίες σας σε άλλο πρόσωπο.

 

ζ. Το δικαίωμα εναντίωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μην επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες με νόμιμη βάση την προώθηση έννομου συμφέροντός μας και σε περίπτωση που υφίσταται οτιδήποτε που σας οδηγεί να εναντιωθείτε στην επεξεργασία σε αυτή τη βάση. Έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσης διαφήμισης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο www.dpa.gr.

 

Με ποιον επικοινωνούμε;

Εάν επιθυμείται να ασκήσετε τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από την Michelin ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε εγγράφως μαζί μας απευθύνοντάς μας επιστολή στο ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ Α.Ε.Β.Ε., οδός Τζαβέλα και αρ. 1-3, Τ.Κ. 152 31, Χαλάνδρι ή με email στο dataprivacy_EUC@michelin.com

 

Πως θα διαχειριστεί η Michelin το αίτημά σας;

Ο γενικός κανόνας είναι δωρεάν. Η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή η άσκηση άλλων δικαιωμάτων) είναι δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να χρεώσουμε ένα εύλογο αντίτιμο εάν το αίτημά σας είναι πανηγυρικά μη τεκμηριωμένο, επαναλαμβάνεται ή είναι υπερβολικό. Μπορούμε επίσης να αρνηθούμε να σας χορηγήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες.

 

Τι θα χρειαστούμε

Μπορούμε να σας ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για να μας βοηθήσουν να τεκμηριώσουμε την ταυτότητά σας και να εγγυηθούμε το δικαίωμά σας να έχετε πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες (η να ασκήσετε τα λοιπά δικαιώματά σας). Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας για να εξασφαλιστεί ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν αποκαλύπτονται σε πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα να τα γνωρίσουν. Μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας ώστε να μπορούμε να σας απαντήσουμε πιο γρήγορα.

 

Χρόνος ανταπόκρισης

Προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα τα τεκμηριωμένα αιτήματα εντός μηνός. Μπορεί κατά περίπτωση να χρειαστούμε περισσότερο από ένα μήνα εάν το αίτημά σας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ή έχετε υποβάλλει πολλαπλά αιτήματα. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ενημερώσουμε και θα σας κρατήσουμε ενήμερους σχετικά με την πρόοδο των αιτημάτων σας.

 

Τρόποι αποκατάστασης εάν δεν είστε ικανοποιημένοι

Προσπαθούμε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε το απόρρητό σας. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το πώς συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας ή απλώς θέλετε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους κατωτέρω τρόπους:

  • Μπορείτε να μας στείλετε email στο dataprivacy_EUC@michelin.com.
  • Μπορείτε να μας στείλετε μια επιστολή που να απευθύνεται ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ Α.Ε.Β.Ε., οδός Τζαβέλα και αρ. 1-3, Τ.Κ. 152 31, Χαλάνδρι

Θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε μαζί σας κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή που θα θέσετε το συντομότερο δυνατόν.

Εάν και μετά την επικοινωνία μας, εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι δεν σεβόμαστε τα δικαιώματά σας, μπορείτε επίσης να προσφύγετε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – περισσότερες πληροφορίες στο www.dpa.gr – ή στα αρμόδια δικαστήρια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Michelin έχει εφαρμόσει μέτρα για να προστατεύσει το απόρρητο, την ασφάλεια και την ακεραιότητα των προσωπικών σας δεδομένων. Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι περιορισμένη σε αυτούς τους εργαζομένους και τους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τις πληροφορίες αυτές και οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί να συμμορφώνονται με τους κανόνες απορρήτου.

Η Michelin αναλαμβάνει να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα σας από τυχαία απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη χρήση, πρόσβαση, μεταβολή ή καταστροφή. Η Michelin εφαρμόζει διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενη παραβίαση προσωπικών δεδομένων και θα ενημερώσει τους πελάτες και κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή για οποιαδήποτε παραβίαση στις περιπτώσεις που υποχρεούται να το κάνει από το νόμο ή συμβατικά.

 

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Μπορούμε να τροποποιήσουμε την πολιτική μας από καιρού εις καιρόν. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που κάνουμε σε αυτή την πολιτική στο μέλλον θα ανακοινώνονται σε αυτήν την σελίδα. Εάν έχετε έναν επιγραμμικό (online) λογαριασμό με εμάς μπορούμε να σας γνωστοποιήσουμε οποιεσδήποτε αλλαγές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω του λογαριασμού σας την επόμενη φορά που θα εισέλθετε σε αυτούς.

 

Ημερομηνία: 17/03/2020